Γενικές Ανακοινώσεις

1.Διαδικασία εγγραφής στη Βιβλιοθήκη - απομακρυσμένη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές
Η εγγραφή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του ΠΘ δεν γίνεται αυτόματα (/με την εγγραφή του φοιτητή/τριας στο σύστημα της ηλεκτρονικής Γραμματείας/), αλλά *απαιτείται η φυσική παρουσία του/της στην αντίστοιχη με τις σπουδές του/της Βιβλιοθήκη (Κεντρική ή Παράρτημα της) <http://www.lib.uth.gr/LWS/el/ls/loc.asp> ώστε να υπογράψει την αίτηση εγγραφής με την οποία δεσμεύεται να τηρεί τους κανόνες της Βιβλιοθήκης. Για την εγγραφή <http://www.lib.uth.gr/LWS/el/ls/cst.asp>*του/της κάθε φοιτητής/τρια <http://www.lib.uth.gr/LWS/el/ls/cst.asp>χρειάζεται να προσκομίσει τη φοιτητική του ταυτότητα  - άρα πριν έρθει να εγγραφεί στη Βιβλιοθήκη θα πρέπει να έχει παραλάβει τη φοιτητική ταυτότητα. Για τον δανεισμό βιβλίου/ων ή άλλων τεκμηρίων θα πρέπει να έχει προηγηθεί η εγγραφή στη Βιβλιοθήκη. Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του δικτυακού τόπου της Βιβλιοθήκης: http://www.lib.uth.gr/LWS/el/ls/cst.asp.
Για την απομακρυσμένη πρόσβαση (μέσω VPN) στις ηλεκτρονικές πηγές της Βιβλιοθήκης απαιτείται η απόκτηση λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail)  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (δηλ. της μορφής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) που γίνεται κεντρικά με μέριμνα του Κέντρου Δικτύου της Δ/νσης Μηχανοργάνωσης <http://it.uth.gr/> του ΠΘ. Για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές δεν χρειάζεται να έχει εγγραφεί ο φοιτητής/φοιτήτρια στη Βιβλιοθήκη.

2. Βιβλία ΕΥΔΟΞΟΥ (αφορά μόνο τους προπτυχιακούς φοιτητές) 
Όσον αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το (/ελπίζουμε προσωρινό/) πάγωμα της διανομής συγγραμμάτων στους προπτυχιακούς φοιτητές <https://www.esos.gr/arthra/53155/pagonei-i-dianomi-syggrammaton-stoys-foitites-ton-panepistimion-kai-tei> για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 από τους εκδότες, και καθώς οι φοιτητές έχουν αρχίσει να έρχονται στη Βιβλιοθήκη για να βρουν τα βιβλία παρακαλούμε όπως τους ενημερώσετε ότι η Βιβλιοθήκη δεν μπορεί να καλύψει αυτό το κενό από τη συλλογή της. Ο λόγος είναι ότι το μέγιστο των αντιτύπων που συνήθως προμηθεύεται για τίτλους βιβλίων είναι πέντε (5) και κατά συνέπεια ακόμη και αν τα βιβλία που ψάχνουν υπάρχουν στη συλλογή της, τα αντίτυπα τους είναι πολύ περιορισμένα και δανείζονται όπως και αυτά της υπόλοιπης συλλογής (δηλ. για 14-35 ημέρες ανάλογα με την ιδιότητα του μέλους <http://www.lib.uth.gr/LWS/el/is/loan.asp>), ενώ ακόμη και αν άλλαζε ο κανόνας δανεισμού σε περιορισμένου διαστήματος δανεισμό (short-loan), αυτό αφ' ενός μεν θα χρειαζόταν αρκετές μέρες για να γίνει (/για εντοπισμό, επιστροφή και αλλαγή κανόνα δανεισμού/), αφ΄ ετέρου δε σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν δυνατό να καλύψει έστω και προσωρινά τις αντίστοιχες ανάγκες των φοιτητών.