New logo sm
banners1.jpg
   Koutas

Επίκουρος Καθηγητής

Τηλ. :  2421074179
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστότοπος: contest.civ.uth.gr
Βιογραφικό Σημείωμα

 
Ο κ. Κούτας είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ανήκει στον Τομέα Δομοστατικής και είναι μέλος του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος. Κατέχει τη θέση από τον Οκτώβριο του 2018 (μονιμοποίηση το 2022). Το γνωστικό του αντικείμενο και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στο ευρύτερο πεδίο του «Δομοστατικού Σχεδιασμού και Ανάλυσης Κατασκευών με Εφαρμογές σε Κατασκευές Οπλισμένου Σκυροδέματος».

Είναι κάτοχος Διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού (2008), Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό Κατασκευών (2010) καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος στην Επιστήμη του Πολιτικού Μηχανικού (2015), από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί για διάστημα 3.5 ετών ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο University of Nottingham και στο University of Sheffield του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά την ακαδημαϊκή του πορεία έχει λάβει σημαντικό αριθμό διακρίσεων, βραβείων και υποτροφιών.

Έχει εκτενή ερευνητική εμπειρία από την συμμετοχή του σε ερευνητικά προγράμματα στο πεδίο της ενίσχυσης κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος με Σύνθετα Υλικά, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένα ερευνητικό πρόγραμμα Horizon 2020 στο οποίο διετέλεσε επιστημονικά υπεύθυνος.  Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει περισσότερα από 45 άρθρα σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και Συνέδρια. Είναι μέλος της Ομάδας Εργασίας 5.1 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκυροδέματος (fib Task Group 5.1 "FRP Reinforcement for Concrete Structures"), και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής RILEM MCC (Committee on "Mechanical Characterization and Structural Design of Textile Reinforced Concrete"). Τέλος, έχει διατελέσει ως κριτής σε περισσότερα από 250 άρθρα σε 31 Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά, ενώ είναι μέλος της Διεθνούς Συντακτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Περιοδικού Journal of Composites for Construction της ΑSCE (American Society of Civil Engineers).

 Προπτυχιακά Μαθήματα:

Οπλισμένο Σκυρόδεμα Ι
Οπλισμένο Σκυρόδεμα ΙΙ
Αποτίμηση και Ενίσχυση Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος  

Μεταπτυχιακά Μαθήματα:
Προσεισμικές και Μετασεισμικές Επεμβάσεις σε Υφιστάμενες Κατασκευές

Ώρες Γραφείου (2023-2024):
Τρίτη       11:00 – 13:00
Τετάρτη   11:00 – 13:00

Σους παρακάτω συνδέσμους παρατίθεται το δημοσιευμένο έργο του κ. Κούτα:

ORCID
GoogleScholar
Scopus
ResearchGate

Προφίλ Κοινωνικής Δικτύωσης

LinkedIn
Twitter: @LamprosKoutas

Εκπαίδευση

Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού, Πανεπιστήμιο Πατρών (2008)
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Αντισεισμικός Σχεδιασμός Κατασκευών», Πανεπιστήμιο Πατρών (2010)
Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη του Πολιτικού Μηχανικού, Πανεπιστήμιο Πατρών (2015)