New logo sm
banners2.jpg

Γενικές Ανακοινώσεις

Αγαπητά μέλη της κοινότητας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών - ΠΘ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

το Τμήμα μας υφίσταται και αυτό τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτέμβρη. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι, λόγω επιστημονικής συνάφειας, όλες και όλοι οι διδάσκοντες βρεθήκαμε και βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της αποτίμησης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων στην περιοχή, προσφέροντας τις γνώσεις και την επιστημονική μας ειδίκευση στη δοκιμαζόμενη κοινωνία. Μάλιστα, κάποιοι από εμάς είχαμε προειδοποιήσει, αλλά και προτείνει στο παρελθόν, σχέδια και έργα για την αντιμετώπιση αντίστοιχων φαινομένων.
Ερχόμενος στα της εκπαιδευτικής και διοικητικής μας δραστηριότητας, οφείλω να τονίσω ότι όλες και όλοι οι εργαζόμενοι στο Τμήμα, δώσαν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την -κατά το δυνατόν- ομαλή επαναλειτουργία μας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που προξένησαν οι εξελίξεις, κυρίως στους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, ειδικά η αναβολή των εξετάσεων που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν. Σήμερα ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα της υπολειπόμενης εξεταστικής που ξεκινάει στις 10 Οκτωβρίου, σε χρόνο πιστεύουμε ικανό για την προετοιμασία και συμμετοχή των φοιτητών σε αυτήν. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, για όποιον/α δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αυτές για λόγους που οφείλονται στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει μέριμνα για ειδική εξέταση στα συγκεκριμένα μαθήματα, στην εξεταστική του Φεβρουαρίου. Το Χειμερινό Εξάμηνο θα ξεκινήσει αμέσως, με τη λήξη της εξεταστικής, δηλαδή στις 25 Οκτωβρίου.
Συνάδελφοι, οι ώρες είναι δύσκολες. Η καρδιά και το μυαλό όλων μας βρίσκεται με τους ανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Το Τμήμα μας θα είναι παρόν και την επόμενη ημέρα, στην προσπάθεια ανασυγκρότησης, με όπλα μας πάντα τον Ορθό Λόγο, την Επιστήμη μας και τις αξίες της.
Με το καλό λοιπόν να ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά
 
Με εκτίμηση και ελπίδα,
 Καθηγητής Νικήτας Μυλόπουλος
Πρόεδρος Τμήματος Πολ. Μηχ. - ΠΘ

Language

Επιλογές